Släktforskning

 

Här finner du några källor att söka i, till exempel kyrkoböcker, domböcker från några av Inlands socknar, men även lite annat såsom mantalslängder, Lotsar, boställen, släktkrönikor mm. Vi jobbar vidare med att komplettera materialet.

Vi tar gärna emot material. Kanske du har någon släktbeskrivning från bygden, domboksutdrag eller annat som kan vara av allmänintresse.

Vad det gäller kyrkoböcker och andra avskrifter så kan vi inte garantera att allt är 100% rätt. Det kan finnas feltolkningar och felskrivningar och ser du något som verkar fel så är vi tacksamma om du påpekar det för oss!

 

Du får självklart använda materialet för din forskning, men kom ihåg att ange källan ordentligt, i synnerhet om du sprider ditt material, och att källan är ett dokument på denna hemsida..

 

 

 

Den som vill skaffa sig ett abonnemang i bl.a. Arkiv Digital eller Genline får enastående möjligheter att forska i källmaterial på nätet. Som medlem i Släktforskarförening, ansluten till Svenska Släktforskarförbundet kan du få erbjudande om rabatterat abonnemang. Kolla på deras hemsidor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kyrkoböcker »

 

Domböcker »

 

Beskattning »

 

Geografi »

 

Släktkrönikor »

 

Övrigt »